Výborný podzimní dezert, který je nejlepší teplý s vanilkovou zmrzlinou. Tomu prostě nejde odolat. Místo blum použijte klidně švestky, nebo jiné peckovité ovoce.
Na 4 porce potřebuješ:
650 g blum
1 lžíci mouky
40 g cukru
40 g hladké mouky
30 g ovesných vloček
40 g cukru
40 g hnědého cukru
1 lžičku perníkového koření
1 lžíci plátků mandlí
Troubu předehřej na 175°C. Zapékací misku vymaž trochou másla.
Blumy vypeckuj a nakrájej každou půlku na čtvrtky. Dej do mísy, přisyp mouku a cukr, promíchej a nech chvíli stát.
Mezitím si připrav drobenku smícháním zbytku surovin.
Blumy rozprostři na dno zapékací misky. Posyp drobenkou a nech péct 35 minut.
Podávej nejlépe teplé s vanilkovou zmrzlinou.