Opečené žampiony na ricottové směsi mají jemnou chuť. Jarní cibulka dodává koláčkům správný říz.
Na 4 koláčky potřebuješ:
1 balení vyváleného listového těsta
1 rozšlehané vejce
250 g žampionů na silnější plátky
2 celé stroužky česneku
125 g ricotty
2 jarní cibulky, nakrájené na kolečka
1 lžíci parmazánu + 2 lžíce na posypání
Předehřej troubu na 190°C.
Rozroluj vyválené těsto a rozděl ho na 4 díly. Pomaž rozšlehaným vajíčkem a udělej ze všech stran 1 cm okraj přeložením okraje těsta dovnitř. Vidličkou okraje zamáčkni do těsta a vnitřek propíchej. Okraje opět pomaž vajíčkem. Dej péct do trouby na 10 minut.
Upečené korpusy vytáhni z trouby a stáhni ji na 175°C. Pokud jsou hodně nafouklé, opatrně propíchni bubliny a těsto jemně vidličkou stlač dolů.
Rozehřej si na pánvi trochu oleje opečte na něm plátky žampionů a polovinu množství jarní cibulky společně s celými stroužky česneku. Česnek vyndej a nakrájej.
Zbytek vajíčka promíchejte s ricottou, lžící parmazánu, opečeným česnekem, solí a pepřem. Směsí potři vnitřek koláčků, nasládej na ni plátky žampionů a posyp zbytkem parmazánu. Peč 15 minut.
Podávej posypané jarní cibulkou.