Vyberte stránku

Tento recept je super rychlý díky použité kupované teriyaki omáčce. Lze ji připravit i doma potřebujete na něj sojovou omáčku, mirin (japonské víno), saké a cukr nebo med. Pokud se Vám saké a mirin nechce shánět a doma ho jinak neupotřebíte, tak je za mě kupovaná omáčka určitě lepší.

Na 3 porce potřebuješ:
600 g plátků nebo kousků vepřové panenky o velikosti sousta
1/2 hrnku teriyaki omáčky
1 lžíci oleje
400 g oloupaného čerstvého ananasu
černý sezam, smaženou cibulku a čerstvý koriandr na posypání

Maso nalož do omáčky a nech ho v ní alespoň 3 hodiny, nejlépe přes noc.
Na větší pánvi si rozehřej lžíci oleje a opeč na ní maso, které je okapané od marinády. Pokud bys to tam dal celé, tak se to začne dusit a ne opékat. Maso zamíchej jen občas aby mělo čas karamelizovat. Po jeho opečení přidej ananas. Do opečené směsi přidej několik lžic marinády a chvilku opékej.
Podávej s uvařenou rýží. Posypej sezamovými semínky, opečenou cibulku a čerstvým koriandrem.