Výborné vepřové maso se smetanou, špenátem a česnekem. Počtu stroužků se nebojte, česnekové je to akorát.
Na 3 porce potřebuješ:
500 g vepřových plátků bez kosti
2 lžičky oleje
sůl a pepř
1 lžičku sladké papriky
30 g másla
6 stroužků česneku, rozdrcených
1 malou cibuli, nadrobno
1 lžičku italských bylinek
špetka chilli
80 ml vývaru
2 smetany 12%
100 g listového špenátu
4 lžíce parmazánu
Maso z obou stran osol, opepři a posypej paprikou.
Opeč maso na pánvi z obou stran na oleji, cca 5 min/strana. Maso vyndej z pánve.
Do stejné pánve dej rozpustit máslo. Chvíli na něm opékej cibulku, přidej česnek, bylinky a chilli. Nech trochu rozvonět. Přidej po pánve vývar a přiveď k varu. Stáhni teplotu, přidej smetanu, sůl a pepř, špenát a parmazán a míchej, až se sýr rozpustí.
Maso vrať zpět a nech ho chvíli prohřát.
Podávej s rýží.