I když se to možná nezdá, kombinace vepřového masa, jablek, cibule a skořice je naprosto úžasná. Nenechte se odradit cukrem v receptu, ocet tu sladkost zase srazí. Myslím, že to tohle je takový ideální podzimní recept.
Na 4 porce potřebuješ:
4 vepřové kotlety s kostí (nebo třeba vepřové pečeně)
sůl a pepř
30 g másla
1 větší cibuli, oloupanou a nakrájenou na klínky
2 jablka, oloupaná, zbavená jádřince, nakrájená na plátky
2 polévkové lžíce cukru
1 lžičku skořice
80 ml cideru (můžeš nahradit jablečným octem nebo třeba balzamikovým)
80 ml smetany
Kotlety řádně osol a opepři. Ve větší pánvi rozpusť půlku másla. Na něm opékej maso z každé strany asi 3 minuty. Dej stranou a udržuj v teple.
Do pánve dej zbytek másla a opékej cibuli a jablka asi 5 minut. Potom přidej cukr, skořici, cider, smetanu a promíchej. Vrať zpět maso do pánve i se šťávou, kterou pustilo a nech maso prohřát cca 5 minut.