Velmi rychlé jídlo ideální třeba k večeři ve všední den. Pokud nemáte modrý sýr, použijte v klidu nivu.
Na 2 porce potřebuješ:
400 g vepřové panenky
sůl a pepř
2 lžíce másla
1 šalotka nebo 1/2 cibule
30 ml vína
70 g modrého sýra
100 ml smetany 30%
Panenku zbav blan a šlach. Nakrájej na 2-3 cm plátky a každý splácni rukou. Opepři a trochu osol. Není třeba moc, protože sýr je také slaný.
Na lžíci másla opeč maso z každé strany 2-3 minuty. Dej stranou z pánve.
Přidej zbytek másla a opékej šalotku 5 minut. Přidej víno a nech odpařit. Potom vlij smetanu a kousky modrého sýra. Míchej než se sýr rozpustí. Přidej maso i se šťávou, kterou pustilo a nech prohřát s omáčkou. Maso otáčej, aby se omáčkou obalilo.
Podávej s opečenými brambory, nebo třeba těstovinami.