Vyberte stránku

Slanina vylepší každé jídlo a panence obzvlášť sluší, protože díky ní zůstane krásně šťavnatá. Trochu náročnější příprava se vyplatí. Potom už jen dáte maso péct i s přílohou a máte volno. 

Na 2 porce potřebuješ:
1 vepřovou panenku (cca 400 g)
kousek másla
1/2 cibule, nadrobno
70 g listového špenátu
50 g strouhané mozzarelly
150 g slaniny
sůl a pepř

Troubu předehřej na 175°C horkovzduch. Plech vylož pečícím papírem.
Panenku nakroj nožem a rozevři. Trochu naklepej, osol a opepři.
Na kousku másla nech zesklovatět cibulku. Potom přidej špenát a nech ho pár minut zavadnout. Až trochu zchladne, rozprostři ho na panenku a posyp mozzarellou. Okraje masa přimáčkni k sobě a obal ji celou plátky slaniny. Celou ji zpevni potravinářským provázkem, aby držela pohromadě.
Na rozpálené velké pánvi ji opeč krátce z obou stran a dej ji na plech péct 25-30 minut.
Podávej s bylinkovými pečenými bramborami, které můžeš péct zároveň s masem.