Tenhle recept je takové „party“ jídlo. Hodí se na posezení s přáteli jen tak k pivu, vínu, nebo třeba k pečenému masu. Kousky tohohle chleba namáčené do šťávy z masa jsou totiž úžasné.
Chleba je rychle hotový a většinu věcí máme běžně doma, takže se hodí pro nečekané návštěvy.
Na jeden chléb potřebuješ:
- 3 stroužky česneku
- hrst petrželky
- 2 lžíce oleje
- malý bochník chleba cca 400 g
- 3 lžíce másla
- sůl
- 100 g plátkové goudy
Předehřej troubu na 190 stupňů.
Rozmačkej česnek a smíchej s olivovým olejem a nasekanou petrželkou.
Na malé pánvičce rozpusť máslo, přidej česnek s trochou soli a chvíli opékej. Míchej, aby se česnek nepřipálil. Až se česnek trochu opeče a rozvoní, tak dej směs stranou.
Plátky sýra nakrájej na asi 2 cm čtverečky.
Ostrým nožem nařízni chléb diagonálně na 2 cm kostičky. Dávej pozor, abys jej neukrojil úplně. Pomocí metličky potři vnitřní strany řezů česnekovým máslem. Dávej vždy na sebe několik čtverečků sýra a vkládej do zářezů.
Chléb dej na alobal a obal s ním spodek a boky. Dalším kusem přikryj vršek.
Peč 10 minut, potom odstraň vrchní část alobalu a peč dalších 10 minut, dokud se sýr úplně nerozteče. Servíruj teplé.
Převzato z našeho původního foodblogu mangiare.cz