Jedny z prvních cupcaků, které jsem kdy dělala a jsou výborné i po těch letech. Těsto na ně připomíná spíš těsto na dort než na muffiny. Nemělo tolik vyběhnout.
Pokud doma nemáš čerstvou mletou kávu, lze ji nahradit stejným množstvím uvařeného espressa s mlékem.
Na 10 kusů potřebuješ:
2 vejce
90 g cukru
110 g rozpuštěného másla, zchladlé
120 g mouky
1 lžičku prášku na pečení
špetku soli
90 ml mléka
2 lžičky mleté kávy
Předehřej si troubu na 175°C a formu na muffiny si vylož papírovými košíčky.
V misce prošlehej vejce a cukr. Přidej rozpuštěné máslo. Vmíchej mouku s práškem na pečení a solí.
V hrníčku si v mikrovlnce ohřej mléko a vsyp do něj mletou kávu. Nech 5 minut stát a potom přeceď.
Mléko ochucené kávou přidej do těsta a promíchej. Těsto rozděl do košíčků a peč 15 – 20 minut. Že je upečené poznáš podle toho, že zapíchnuté párátko vytáhneš čisté. Cupcaky nech úplně vychladnout.
Na krém potřebuješ:
500 g mascarpone
200 g smetany 31%
40 g vanilkového cukru
kakao holadského typu na posypáni
Metličkou promíchej mascarpone, smetanu a vanilkový cukr do krému.
Pomocí cukrářského sáčku jím cupcaky a navrch posyp kakaem.
Převzato z mého původního blogu mangiare.cz