Těsto, které můžete mít schované v mrazáku a v případě neočekávané návštěvy jej jen vytáhnete, nakrájíte a upečete.
Sušenky jsou poměrně velké. Pokud chcete menší, krájejte je slabší a pečte kratší dobu.
Na 12 sušenek potřebuješ:
110 g změklého másla
145 g třtinového cukru
1 vejce
1 lžíci medu
100 g hladké mouky
100 g celozrnné mouky
1/2 lžičky prášku do pečiva
40 g bílé čokolády, nakrájené na kousky
40 g brusinek, nakrájených nahrubo
V robotu s plochým nástavcem promíchej máslo s cukrem, až směs zesvětlá. Seškrábej směs ze stran mísy, přidej vejce a med a promíchej. Přisyp mouky smíchané s práškem do pečiva a promíchej. Nakonec zapracuj čokoládu a brusinky. Z těsta udělej váleček o průměru 5 cm a zabal ho do potravinové fólie. Těsto ulož na hodinu do mrazáku.
Troubu předehřej na 170°C a plech vylož pečicím papírem. Těsto vytáhni z mrazáku. Rozbal ho a nakrájej nožem na plátky silné 1,5 cm. Přenes je na plech a nechávej mezi sušenkami místo, protože při pečení se trochu roztečou. Peč 13-15 minut. Po upečení nech trochu zchladnout na plechu a potom úplně vychladnout na mřížce.
Recept je převzat z mého původního blogu mangiare.cz