Recept pochází z kuchařky Jamieho Olivera – Superfood hravě a zdravě. Trochu jsem si jej upravila k obrazu svému, protože ne vše jsem sehnala. V receptu je uvedeno co jsem použila já a závorce je surovina z kuchařky.
Jako většina Jamieho receptů je tento jednoduchý a přitom velmi chutný. Křupavé špízy jsou výborné a salát je krásně doplňuje.
Na 2 porce potřebuješ:
2 snítky čerstvého rozmarýnu
2 stroužky česneku
Extra panenský olivový olej
1 lžíce bílého vinného octa
Čerstvě mletý pepř
2 kuřecí prsa cca po 120 g
3 krajíce celozrnného toastového chleba
1 pomeranč (krvavý pomeranč)
3 hrsti polníčku (špenátu)
Balzamikový ocet
Parmazán (20 g fety)
Ober lístky rozmarýnu, oloupej česnek a spolu vše nasekej nadrobno. Přidej lžíci olivového oleje, ocet a čerstvě mletý pepř. Kuře a chleba nakrájej na 2 cm kousky a důkladně promíchej v marinádě, aby se vše krásně obalilo. Na špejle napichuj střídavě maso a chleba.
Pánev rozehřej na střední teplotu, vlož do ní špízy a opékej je pár minut z každé strany. Doporučuji zatěžkat třeba pokličkou, aby se maso opeklo a bylo krásně křupavé stejně jako chleba.
Mezitím oloupej pomeranč nakrájej na kolečka. Polníček promíchej se šťávou z pomeranče, trochou oleje a rozlož na talíř. Zakapej balzamikovým octem. Navrch polož špízy a posyp parmazánem.