Jednoduchý recept postavený na kvalitních surovinách. To je příklad špaget Carbonara.
Množství másla odhadujte podle tučnosti pancetty. Pokud je více tučná, nemusíte máslo vůbec dávat. Případně ji můžete nahradit kvalitní slaninou. Polovinu množství parmazánu je také možné vyměnit za sýr pecorino.
Pro 2 osoby potřebujete:
160 g špaget nebo 330 g čerstvých špaget
kousek másla
75 g pancetty nakrájené na kostičky
2 vejce
1 stroužek česneku
50 g strouhaného parmazánu
sůl a čerstvě mletý pepř
Do vroucí vody přidej půl lžičky soli. Když voda začne znovu bublat, vlož do ní špagety. Vař dle instrukcí na obalu.
Česnek rozmáčkni plochou stranou nože, aby se uvolnily silice. Na másle opeč pancettu společně s česnekem. Když je pancetta zlatá, česnek vyhoď a pánev udržuj teplou.
Uvařené špagety pomocí kleští na těstoviny přesuň do pánve. Rozšlehej vejce s většinou parmazánu. Pánev dej mimo plotýnku a vaječnou směs do ní nalij. Těstoviny s vajíčky promíchávej tak, že budeš špagety opatrně zvedat, aby se obalily vajíčkem. Podávej posypané zbytkem parmazánu a čerstvě mletým pepřem. Můžeš doplnit lístky bazalky.
Převzato z mého původního blogu mangiare.cz