Tento recept je ideální dárek na poslední chvíli, kdy Vám stačí pár surovin a máte hotovo. Tady víc než kdy jindy bych vybírala kvalitní holandské kakao. Poznáte ho podle toho, že obsahuje kakaové máslo a to ideálně 20 %, kdy toto bude v uvedeno ve výživové tabulce jako tuky.
Na cca 800 ml směsi potřebuješ:
100 g kakaa holandského typu
50 g kukuřičného škrobu
75 – 100 g cukru moučka
špetku soli
1 lžičku skořice
200 g hořké čokokolády (alespoň 65%), nasekané
marshmallow nebo lentilky
Smíchej všechny suroviny kromě posledních dvou. Směs nasyp do 2/3 uzavíratelé nádoby. Potom dej vrstvu hořké čokolády a nakonec marshmallow nebo lentilky. Uzavři, opatři mašlí a štítkem s postupem jak čokoládu ze směsi uvařit.
Na jednu porci potřebuješ 3 lžíce směsi a 250 ml mléka. V rendlíku nejdříve smíchej směs s 1/4 množství mléka. Potom dolij zbytek mléka a zahřívej 5-10 minut. Pokud chceš čokoládu hustší, přidej více směsi.:-)