Vyberte stránku

Sekaná v trochu jiném podání, které opravdu stojí za vyzkoušení. Na první pohled vypadá výčet surovin trochu zběsile, ale po upečení se chutě krásně prolnou.
Doporučuji vybírat slaninu v podobě delších, úzkých plátků, bude se tak se ní lépe pracovat.

Na cca 6 porcí potřebuješ:
1 cibule, nakrájená nadrobno
3 stroužky česneku
500 g mletého vepřového masa
500 g mletého hovězího masa
4 lžíce strouhanky
40 g parmazánu, nastrouhaného
20 g čedaru, nastrouhaného
2 vejce, lehce prošlehaná
2 lžíce dijonské hořčice
4 lžíce nahrubo nasekaných vlašských ořechů
hrst čerstvé petrželky, nasekané
čerstvě mletý pepř a sůl
250 g slaniny, úzké delší plátky

Troubu předehřej na 180°C.
V míse smíchej cibuli, česnek, maso, strouhanku, sýry, vejce, hořčici, ořechy, petrželku, sůl, pepř a rukama vypracuj. Směs by neměla být příliš suchá.
Formu na biskupský chlebíček vylož plátky slaniny, aby se překrývaly. Masovou směs nejlépe po částech přenes do formy a upěchuj. Navrch rozlož zbytek plátků slaniny, aby maso při pečení nevyschlo.
Peč 70 minut. Pokud máš slabší plátky slaniny a zdá se, že se peče navrchu moc rychle, tak klidně formu zakryj alobalem. Po upečení formu vyndej, vylij vodu, kterou maso může pustit a opatrně vyklop sekanou na plech. Dej ještě do trouby na dalších 10 minut, aby se slanina opekla i nahoře. Po dopečení servíruj s oblíbenou přílohou. V našem případě to byla bramborová kaše.

 
 
Převzato z našeho původního foodblogu mangiare.cz