Salát téměř bez práce, to je přesně tento případ. Stačí zeleninou nakrájet na větší kousky, upéct, během pečení připravit zálivku a máte hotovo. Nahoru můžeš nasypat třeba semínka nebo nasekané ořechy.
Na 3 porce potřebuješ:
1 červenou cibuli
1/2 máslové dýně
10 malých brambor
2 mrkve
2 petržele
1 lžíce řepkového oleje
1 lžíce olivového oleje
2 lžíce balzamikového octa
2 lžíce nasekané bazalky
2 lžíce nasekaného koriandru
2 lžíce nasekané petrželky
sůl a pepř
3 hrsti rukoly
50 g fety
Troubu předehřej na 200°C. Plech vylož pečícím papírem.
Zeleninu nakrájej na větší kousky. Dej je do mísy, přidej řepkový olej, sůl a pepř a promíchej rukama. Zeleninu rozprostři na plech a nech péct 35 – 40 minut.
Mezitím si připrav zálivku. Smíchej olivový olej, bylinky, sůl a pepř.
Do 3 mís rozděl rukolu, na ni dej pečenou zeleninu, posyp kousky fety a zalij zálivkou.