Vyberte stránku

Tento salát se výborně hodí ke grilovanému masu nebo steaku. Lze jej připravit přímo na grilu s masem nebo v troubě. Podávejte ho nejlépe teplý nebo vlažný.

Na 4 porce potřebuješ:
4 batáty, oloupané a nakrájené na 5 mm kolečka
2 lžíce oleje
6 jarních cibulek
100 g slaniny, opečené a nakrájené na kousky
1 stroužek česneku, prolisovaný
1 lžíci hruborznné hořčice
1 lžíci dijonské hořčice
1 lžíci medu
1 lžíci citrónové šťávy (asi z půlky citrónu)
2 lžíce octa
2 lžíce olivového oleje
sůl a pepř

Troubu nebo gril přehřej na 190°C.
Nejprve si připrav zálivku. Smíchej česnek, obě hořčice, med, citrónovou šťávu, olej, ocet, sůl a pepř. Dej vychladit.
Opeč kolečka batátu a jarní cibulky. Cibulkám bude stačit chvíle, po zchladnutí je nakrájej na kousky. V míse promíchej batáty, cibulky, slaninu a přidej zálivku dle chuti.