Vyberte stránku

Grilovaná cuketa je velmi jednoduchá a přesto výborně chutná. Salát doporučuji připravovat až těsně před podáváním. Chlad v ledničce rajčatům totiž moc nesvědčí a chuti cukety také ne.

Na 4 porce potřebuješ:
4 menší cukety
olivový olej
250 g cherry rajčat
1 plechovku cizrny
balzamikový ocet
hrst listů čerstvé bazalky
200 g kozího sýra
sůl a pepř na ochucení

Cukety umyj a podélně rozkroj. Řezy potři olejem, osol a opepři. Nahřej si gril nebo grilovací pánev a cukety na ni polož řezem dolů. Opékej podle velikosti cukety 7-10 minut z každé strany. Nech je vychladnout.
Mezitím si rozpul rajčata a dej je do mísy. Přidej propláchnutou a osušenou cizrnu, opečenou cuketu, sůl, pepř, lžíci olivového oleje a lžíci balzamikového octa. Vše spolu promíchej. Nakonec přidej nasekanou bazalku a kousky kozího sýra.
Salát doplněný o grilované maso a čerstvé pečivo krásně zasytí k obědu nebo k večeři.