Vyberte stránku

Poprvé jsem použila fenykl. Má příjemnou chuť, která není příliš výrazná, aby přebíjela chuť ostatních složek salátu. 
Pro rychlejší přípravu použijte restované nesolené kešu.

Na 4 porce potřebujete:
1 menší bulvu fenyklu, nakrájenou na tenké plátky
75 g rukoly, oprané
1 avokádo, oloupané, vypeckované a nakrájené na kousky
2 lžíce strouhaného parmazánu
1 větší hrst kešu oříšků
olivový olej a šťáva z limetky na zakápnutí

Nejprve nasucho na pánvi opraž kešu oříšky.
Do větší mísy dej plátky fenyklu, rukolu, avokádo a parmazán. Rukama opatrně promíchej, abys nerozmačkal avokádo. Rozděl do misek. Posyp opraženými kešu oříšky, zakápni olejem a limetkovou šťávou.

Recept je přejatý z mého původního blogu mangaire.cz