Vyberte stránku

Máte rádi mléčnou rýži? Tak tuhle si určitě zamilujete. Jde použít jakákoliv rýže, ale tam už se potom bude lišit poměr rýže a mléka.

Na 4 porce potřebujete:
750 ml mléka
130 g kulatozrnné rýže (např. na risotto nebo Puding Rice od M&S)
2 lžíce cukru
1 lžičku vanilkového extraktu
2 lžíce rozinek
4 lžíce slazeného kondenzovaného mléka
20 g másla

V hrnci o objemu 1,5 litru smíchej mléko, rýži, cukr, extrakt a rozinky. Pomalu přiveď k varu, stáhni teplotu a nech probublávat až bude rýže uvařená. Trvá to cca 20 – 35 minut dle druhu rýže. Občas promíchej aby se rýže nepřipalovala.
Po uvaření vmíchej kondenzované mléko a máslo. Rozděl do misek nebo skleniček a podávej posypané trochou skořice.
Je výborná teplá i studená, jen po vychladnutí je hutnější.