Vyberte stránku

Výborná variace na klasické řízky. Parmazán, citrónová kůra a piniové oříšky dodají strouhance zcela jinou chuť. Určitě stojí za vyzkoušení.
Na přípravu můžete použít kromě vepřového i kuřecí nebo telecí. Použila jsem libové vepřové maso na řízky, které jsem sehnala u řezníka. Plátky jsou poměrně velké, tak jsem je rozpůlila a každý zvlášť naklepala, takže mi vzniklo 6 řízků.

Pro 4-6 osob budeš potřebovat:
500 g plátků vepřového libového masa na řízky
čerstvě mletá sůl a pepř
75 g strouhanky
kůra z jednoho citrónu
50 g strouhaného parmazánu
25 g piniových oříšků, rozdrcených
lžíci sušeného oregana
3 lžíce hladké mouky
2 vejce, prošlehaná
olivový olej na smažení
skrojky citrónu k podávání

Plátky masa naklepej přes fólii. Osol a opepři z obou stran.
V misce smíchej strouhanku, parmazán, kůru, oregano a piniové oříšky.
Maso obal z obou stran v mouce, potom ve vajíčku a nakonec ve strouhance.
V pánvi rozehřej vyšší vrstvu oleje a řízky z obou stran osmaž dozlatova. Podávej se skrojky citrónu a např. s bramborami, kaší nebo salátem.