Italské risotto tentokrát s chřestem a hráškem, takže krásně jarní. Chřest připravuji zvlášť, není pak uvařený do mrtva stejně jako hrášek, který přidávám až na konci.
Na 2 porce potřebuješ:
1/2 cibule, nakrájenou nadrobno
1 stroužek česneku
60 g másla
50 ml bílého vína
1/2 lžičky provensálských bylinek
500 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru
2 lžíce strouhaného parmazánu
250 g zeleného chřestu, zbaveného dřevnatých konců a nakrájeného na 2 cm kousky
hrst mraženého hrášku
V pánvi na polovině másla nech změknout cibuli. (Pozor, nesmí být hnědá) Přidej rýži a nech osmahnout. Zalij vínem a nech ho vyvařit. Přilij naběračku vývaru a za stálého míchání nechte vsáknout do rýže. Takto pokračuj dokud nebude rýže téměř měkká.
Mezitím si na kousku másla opeč chřest. Pánev stáhni z ohně, vmíchej máslo, parmazán, hrášek a chřest.