Vyberte stránku

Arašídové máslo nebo třeba nutella je prokletí a člověk má často co dělat, aby ho nesnědl jen tak lžičkou. Stejně jsem na tom s pomazánkou z Lotus sušenek. Koupila jsem ji jednou a chodila jsem do ní se lžičkou tak dlouho, dokud tam nějaká byla. Od té doby se jí raději vyhýbám.
Nedávno jsem ale viděla recept na pomazánku ze sušenek a hned mi ta z Lotusek přišla na mysl. Proč ji kupovat, když si ji můžu udělat doma?

Na 3dcl pomazánky potřebuješ:

  • 250 g Lotus sušenek
  • 53 g másla
  • 1/3 plechovky Salka
  • 1 1/2 lžíce mléka

V mixéru rozmixuj sušenky najemno.
V malém hrnci rozpusť máslo a potom přidej Salko a mléko. Promíchej tuto hmotu až se spojí.
Potom po částech přidávej k sušenkám a promíchej tak, aby směs byla mokrá ale držela pohromadě.
Rozděl do uzavíratelných sklenic a nech v lednici vychladnout 1 – 2 hodiny.
Pomazánka by měla vydržet v lednici 1 – 2 týdny, ale to se povede asi málo kde.
Před použitím je dobré ji na chvíli vytáhnout, aby trochu povolila a lépe se roztírala.

Převzato z našeho původního foodblogu mangiare.cz