Vyberte stránku

Úžasná polévka, která svou konzistencí připomíná spíše řídkou bramborovou kaši. Vaří se z pórku, brambor, smetany a kuřecího vývaru. Obvykle se podává studená v horkých letních dnech, samozřejmě si ji ale můžete dopřát i teplou.

Na 4 porce potřebuješ:
2 + 1 lžíce másla
1 cibuli, nakrájenou najemno
350 g pórku (bílá a světle zelená část), nakrájeného na kolečka
750 ml kuřecího vývaru
650 g brambor, oloupaných a nakrájených na kostky
100 ml smetany 12%
sůl a pepř
Ve větším hrnci dej rozpustit 2 lžíce másla a nech na něm změknout cibuli a bílou část pórku. Zalij vývarem a přiveď k varu. Vsyp brambory a vař asi 15 minut, než budou měkké.
Zatím si můžeš na pánvi rozpustit zbytek másla a lehce opéct světle zelenou část pórku. Je určena na ozdobení polévky.
Polévku nech trochu vychladnout a rozmixuj ponorným mixérem na hladkou směs. Okořeň a zalij smetanou. Podávej s opečeným pórkem.
(V případě studené varianty ji dej vychladit po rozmixování a dochuť až před podáváním.)

Převzato z mého původního blogu mangiare.cz