Vyberte stránku

Polévka plná zeleniny s rýží a masem, která má výbornou chuť a krásně zasytí třeba k večeři.

Na 8 porcí potřebuješ:
30 g másla
1 cibuli, nakrájenou nadrobno
4 stroužky česneku, prolisované
1,5 litru kuřecího nebo zeleninového vývaru
250 g žampionů, nakrájených na plátky nebo čtvrtky
2 kuřecí prsa na nudličky
2 mrkve, na kolečka
2 řapíky celeru, na kousky
400 g batátu, na kostičky
2 bobkové listy
1 lžičku italských bylinek
200 g rýže
200 g smetany 12%
2 hrsti listového špenátu
sůl a pepř

Ve velkém hrnci nech na másle zesklovatět cibuli. Přidej česnek a chvílí opékej. Přisyp žampiony, kuřecí maso, mrkev, celer, batát, bobkový list, bylinky, vývar a přiveď k varu. Potom plamen stáhni a nech vařit pod pokličkou 30-40 minut. V půlce vaření přidej rýži. Nakonec vmíchej smetanu a špenát. Dochuť solí a pepřem dle chutí.
Rýže se bude vařit dál a může se stát, že polévka hodně zhoustne. Rozřeď ji před podáváním vodou nebo vývarem.