Tenhle recept mám ve svém zápisníku nazvaný pečené rafaelo. Při troše fantazie jej opravdu připomíná, jen tam nejsou mandle. Díky prolití smetanou, je těsto krásně vláčné a nikoliv dusivé, jak by člověk v takovém množství kokosu čekal
Na 1 plech potřebuješ:
¼ hrnku cukru (60 g)
180 g kokosu
1 hrnek cukru (210 g)
2 vejce
1 lžíci vanikového cukru
2 hrnky hladké mouky (285 g)
1 balení prášku do pečiva
1 hrnek vlažného mléka (250 ml)
2 smetany 30% tuku
Předehřej troubu na 160°C.
Smíchej ¼ hrnku cukru a kokos.
Ušlehej cukr, vejce a vanilkový cukr do světlé nadýchané pěny. Opatrně vmíchej prášek do pečiva, mouku a mléko. Těsto vylej na plech a posyp kokosovou směsí. Peč 30 minut.
Po upečení prolij postupně 2 smetanami.