Vyberte stránku

Pár minut přípravy, hodina pečení a máte na stole výbornou večeři. Ideální na dny kdy není chuť nebo čas stát u sporáku.

Na 4 porce potřebuješ:
4 velká rajčata
2 červené cibule
1 červenou papriku
1 žlutou papriku
6 kuřecích stehen bez kůže a kostí
4 stroužky česneku
1 lžičku bylinek podle chuti
1 lžičku uzené papriky
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce balzamikového octa
sůl a pepř

Troubu předehřej na 180°C. Pekáč vylož pečícím papírem nebo podložkou, abys ho potom nemusel celý drbat.
Rajčata nakrájej na čtvrtky, papriky zbav semínek a nakrájej na větší kousky, cibuli oloupej nakrájej na větší klínky. Vše dej do pekáče spolu s masem. Neoloupané stroužky česneku naplocho rozdrť nožem a přijde je tam taky. Posyp vše bylinkami, uzenou paprikou, přidej olej a ocet, sůl a pepř. Vše rukama promíchej, aby se vše krásně obalilo a rozprostři na pekáč tak, aby maso nebylo zakryté.
Peč 1 hodiny a během doby maso několikrát obrať a zeleninu promíchej.
Podávej s rýží, bramborami, nebo čerstvým chlebem na vytření šťávy.

Recept je převzatý z knihy Vařte chytře jako Jamie – Jamie Oliver