Vyberte stránku

Máte v lednici fetu a nevíte co s ní? Vyzkoušejte tento recept. Zelenina pečením pustí šťávu, feta změkne a smícháním s těstovinymi vznikne jednoduchá omáčka.

Na 3 porce potřebuješ:
150 g fety
1/2 cukety
1/2 oranžové papriky
1 červená cibulka
150 g rajčat
220 g těstovin
2 lžíce olivového oleje
sůl a pepř
hrst čerstvé bazalky
2 hrsti rukoly

Troubu předehřej na 205°C. Pekáč vylož pečicím papírem.
Zeleninu nakrájej na kousky o velikosti sousta, cibuli na klínky. Doprostřed pekáče dej fetu a okolo rozděl zeleninu. Vše zalij lžící oleje, přidej maličko soli a pepř. Peč v troubě 15 minut.
Během pečení si uvař těstoviny dle návodu. Slité těstoviny potom promíchej se zeleninou a fetou. Nakonec vmíchej rukolu, bazalku a lžíci oleje.