Jednoduchý a přesto výborný dort, hotový během chvíle. Potom už jen nechat řádně vychladit.
Na cheesecake o průměru 26 cm potřebuješ:
360 g Oreo sušenek
60 g másla
300 g bílého jogurtu
3 balení Philadelphie
2 lžičky vanilkového extraktu
1 balení plátkové želatiny (Dr. Oetker)
150 ml vody
100 g třtinového cukru
220 g sušenek rozmixuj spolu s rozpuštěným máslem v robotu. Zbytek sušenek nahrubo rozlámej. Dortovou formu vylož pečicím papírem. Sušenkovou směs upěchuj na dno formy a dej ji zatím do ledničky.
Ve 150 ml vody rozpusť želatinu a nechte 10 minut nabobtnat.
Mezitím promíchej metlou jogurt, Philadelphii a extrakt. K želatině přidej cukr a zahřívejte. Za stálého míchání zahřívej do rozpuštění cukru. Potom přidej dvě lžíce jogurtové směsi do želatiny a rozmíchejte. Želatinu nalij do jogurtové směsi a promíchej. Přisyp zbytek sušenek.
Náplň rozprostři na sušenkový korpus. Dej chladit do lednice alespoň na 3 hodiny, nejlépe přes noc.
Servírujte jen tak, nebo s oblíbeným ovocem.