Vyberte stránku

Rychlé jídlo s výraznou chutí citrónu a medu, kterou trochu utlumí rýže jako příloha.

Na 2-3 porce potřebuješ:
400g kuřecích prsou
3 lžíce sojové omáčky
2 lžíce rýžového vinného octa
sůl a pepř
3/4 hrnku kuřecího vývaru
1/4 hrnku čerstvé citrónové šťávy (asi ze 2 citrónů)
3 lžíce medu
2 lžíce kukuřičného škrobu
kůra z jednoho citrónu
špetka mletého zázvoru

Promíchej na kousky na krájená kuřecí prsa se sojovou omáčkou a octem, aby byla směsí obalená. Dej do ledničky na 10 minut až 8 hodin.
Po odležení vyndej kuře z ledničky a osuš ho pomocí papírových ubrousků. Osol ho a opepři.V misce smíchej ingredience na omáčku: vývar, citrónovou šťávu, med, škrob, kůru a zázvor.
Na rozehřáté pánvičce na lžíci oleje opeč kuřecí maso dozlatova. Děrovanou naběračkou ho vyndej na čistý talíř. Omáčku přidej do pánve, přiveď pomalu k varu a nech chvilku vařit až zhoustne. Vlož do ní zpět kuře a promíchej, aby se obalilo omáčkou. Stáhni z plotýnky a ihned podávej.
Ozdobit ho můžeš orestovanými sezamovými semínky, tence nakrájenou jarní cibulkou nebo kousky citrónu.