Masové kuličky v trochu jiné omáčce, než běžně asi děláte, rozhodně stojí za vyzkoušení. Stačí na to jen pár surovin.
Na 4 porce potřebuješ:
Kuličky
600 g mletého hovězího masa
1/2 cibule, nakrájená nadrobno
4 lžíce strouhanky
2 stroužky česneku, rozdrcených
1 velké vejce
1 lžíce kečupu
1 lžička hořčice
1 lžička Worchestrové omáčky
1/2 lžičky soli
1/4 lžičky pepře
2 lžičky nasekané petrželky
3 lžíce oleje
Omáčka:
1 cibule, nakrájená na klínky
20 g másla
250 ml kuřecího vývaru
250 ml hovězího vývaru
1/2 lžičky sušeného česneku
1 1/2 lžičky Worchestrové omáčky
4 lžíce studené vody + 3 lžíce kukuřičného škrobu
Nejdřív si udělej kuličky z mletého masa. Všechny suroviny kromě oleje smíchej dohromady. Pomocí lžíce a rukou tvaruj kuličky. Vyjde jich asi 24. Dej je vychladit na 15 minut do ledničky, aby lépe držely.
Opeč je na oleji po částech. Nemusí být zcela propečené. Po upečení je den na talíř.
Na stejnou pánev dej máslo a velmi pomalu opékej cibuli cca 15 minut.
Zalij vývary, Worchestrovou omáčkou a sušeným česnekem. Přiveď k varu. Smíchej vodu a škrob a dej do pánve. Pořádně rozmíchej. Potom tam vrať masové kuličky a nech prohřát 10 minut.
Podávej se šťouchanými bramborami nebo bramborovou kaší.