Vyberte stránku

Losos tentokrát naložený v marinádě a potom upečený v alobalu. Na streamu nebyl dle mých představ, tudíž jsem postup trochu upravila.

Na 2 porce potřebuješ:
400 g lososa
1/4 hrnku medu
2 lžíce sojové omáčky
1 lžíce rýžového octa
1 lžíce sezamového oleje
1 lžíce zázvoru nasekaného nadrobno
pepř
jarní cibulky a sezamová semínka za posypání

Filety lososa nalož alespoň na hodinu, nejlépe přes noc do marinády smíchané ze zbytku surovin.
Troubu předehřej na 190°C. Do plechu nebo pekáčku dej alobal. Na něj polož kousky lososa a polij třemi lžícemi marinády. Zbytek zatím schovej. Rybu v alobalu pečlivě uzavři. Peč v troubě 15-20 minut. Před dokončením pečení přiveď zbytek marinády k varu a použij jako omáčku. Na talíři maso posyp kolečky jarní cibulky a sezamovými semínky. Podávej s rýží a dušenou brokolicí.