Vyberte stránku

Kuře v kombinaci s citrusy a bylinkami je krásně svěží a šťavnaté. Místo kuřecích stehen můžete použít kuřecí prsa, případně stehna s kostí a kůží. Do zapékací misky potom dávejte kousky kuřete kůží nahoru.

Pro 4 osoby potřebujete:
2 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
1 lžíci cukru
1 citrón, šťávu z jedné půlky a druhou na plátky
1 pomeranč, šťávu z jedné půlky a druhou na plátky
1/2 lžičky sušené bazalky
1/2 lžičky sušeného oregana
špetku červené papriky
pár kapek tabasca
sůl a čerstvě mletý pepř
700 g kuřecích stehen bez kostí a kůže
1 střední cibuli, na kolečka
1/2 lžíce rozmarýnu, sušeného nebo čerstvě pokrájeného

V misce smíchej olej, česnek, cukr, citrusové šťávy, bazalku, oregano, papriku, tabasco, sůl a pepř.
Kuřecí maso překroj na půl a dejte do plastové uzavírací misky. Přelij marinádou a několikrát v ní otoč. Uzavři a nech marinovat nejlépe přes noc.
Předehřej troubu na 200°C. Kuřecí maso i s marinádou přesuň do zapékací mísy. Mezi maso rozprostři plátky pomeranče, citrónu a kolečka cibule. Můžeš je dát i pod maso. Posyp solí, pepřem a rozmarýnem. Peč 40 – 50 minut.
Servíruj s vařenou rýží, bramborami, bramborovou kaší a nebo pečivem.

Převzato z mého původního blogu mangaire.cz