Vyberte stránku

Jednoduchý recept na rychlou večeři nebo oběd. Většinu věcí budeš mít asi doma, takže jich jen pár přikoupíš a máš výborné jídlo. Co ti zbude si můžeš vzít třeba do práce do krabičky jako já.

Na 4 porce potřebuješ:
2 lžíce másla nebo oleje
2 větší kuřecí prsa, podélně rozpůlená
sůl a pepř
250 g žampionů, nakrájených na plátky
1 malou cibuli, nadrobno
2 stroužky česneku, nadrobno
1 lžičku tymiánu
1/4 hrnku suchého bílého vína
1/2 hrnku kuřecího vývaru
1/2 hrnku smetany 30%
1 lžíci medové hořčice
1 lžíci hrubozrnné hořčice
velkou hrst strouhaného parmezánu

Ve velké pánvi rozpusť máslo nebo olej. Kuřecí prsa osol a opepři z obou stran. Opeč je na pánvi dozlatova, asi 4-6 minut z každé strany. Opečené maso dej stranou.
Do pánve přidej žampiony a cibuli a opékej cca 10 minut. Dle potřeby přidej trochu oleje. Přimíchej česnek a tymián a ještě asi minutu opékej, aby se oboje rozvonělo. Zalij vínem a nech vyvařit. Průběžně míchej. Přidej do pánve vývar, smetanu a obě hořčice. Promíchej směs a vrať do pánve maso, aby se prohřálo. Přiveď k varu a nech asi 5 minut provařit. Občas promíchej a otoč maso. Až se omáčka spojí, tak pánev sundej z plotýnky a přimíchej parmezán, aby se rozpustil. 
Podávej s těstovinami.