Vyberte stránku

Další z receptů o tom, že kuřecí maso nemusí být nuda. Zde je doplněné krémovou omáčkou a opečenou kukuřicí a chorizem, které dodá jídlu lehce pikantní chuť.
Použila jsem kuřecí prsa, ale mohou být i vykostěná kuřecí stehna.

Na 4 porce potřebuješ:
4 kuřecí prsa
sůl a pepř
1/2 lžičky uzené sladké papriky
1/2 lžičky sušeného česneku
2 lžíce oleje
150 g choriza, nakrájeného na kousky
250 g kukuřice (sterilované nebo mražené)
2 stroužky česneku, prolisované
1 lžičku oregana
15 g másla
1 cibuli, nakrájenou najemno
100 ml bílého vína
160 ml mléka
160 g krémového sýra (použila jsem žervé s pažitkou)
čerstvá pažitka na posypání

V menší misce smíchej sůl, pepř, uzenou papriku a česnek. Směsí potři maso a dej stranou.
Na větší pánvi rozehřej 2 lžíce oleje a chorizo na něm opékej asi 3 minuty. Přidej kukuřici a opékej dalších 5 minut. Přidej jeden stroužek česneku a oregano. Minutku opékej a vše dej stranou z pánve, ale nech tam co nejvíce tuku. 
Přidej máslo a opeř prsa z obou stran cca 5 minut z každé strany. Dej stranou a udržuj v teple. 
Dej do pánve cibuli a česnek a chvíli opékej. Nalij víno a promíchej, aby se uvolnili připečené kousky. Přidej mléko a přiveď k varu. Vmíchej krémový sýr, vrať zpět maso a nech prohřát asi 5 minut.
Maso na talíři polij omáčkou, posyp směsí choriza a kukuřice a ozdob trochou pažitky.
Podávej s rýží nebo těstovinovou rýží (orzo).