Geniálně jednoduchý recept, na který budete mít většinu surovin nejspíš doma. Nikdy bych nevěřila, jaká se dá udělat paráda s tak jednoduchým receptem.
Uvedené množství je akorát na maso. Pokud budete podávat jako přílohu rýži tak množství surovin od cibule dolů zdvojnásobte.
Na 4 porce potřebuješ:
4 menší kuřecí prsa
Sůl a pepř
1 lžíci olivového oleje
½ hrnku cibule, nakrájené nadrobno (100 g)
2 lžíce másla
½ lžičky tymiánu
1 lžičku cukru
2 lžičky balzamikového octa
½ hrnku kuřecího vývaru (125 ml)
½ hrnku smetany 30% (125 ml)
Kuřecí prsa osol a opepři z obou stran. Rozehřej si ve větší pánvi olej. Opeč maso z obou stran, aby bylo propečené a dej stranou na talíř.
Do pánve přidej máslo a cibuli. Na mírnou teplotu opékej 12-15 minut a pravidelně míchej. Cibule bude hotová až úplně změkne a bude mít tmavší barvu. Přidej tymián, cukr a ocet, který nech pár minut odpařit.
Za stálého míchání metličkou přidej do pánve vývar. Zvyš teplotu a nech 2-3 minut redukovat. Sniž opět teplotu a přidej smetanu, jinak se smetana oddělí od omáčky. Nech chvíli probublávat a vrať zpět kuřecí prsa. Omáčku ochutnej a případě dosol. Podávej s těstovinami, bramborami nebo dušenou zeleninou.