Řeknete si obyčejné kuře na žampionech, ale slanina tomu dodá zajímavou chuť, hrášek to hezky osvěží a maso se úplně rozpadá.
Recept je přesně příkladem toho, že některá jídla chutnají daleko lépe než vypadají na fotce. Neváhejte to vyzkoušet.
Pro 4 osoby budete potřebovat:
600 g kuřecích stehenních řízků
sůl a čerstvě mletý pepř
hladkou mouku na obalení
3 lžíce oleje
50 g slaniny nebo pancetty, nakrájené na kostičky
250 g malých žampionů, nebo větších nakrájených na čtvrtky
2 menší cibule, nakrájené nadrobno
350 ml drůbežího vývaru
1 lžíce vinného octa
50 g mraženého hrášku
hrst petrželky, nasekané
dušená rýže k podávání
Kuřecí stehna osol, opepři a obal v mouce. V pánvi, na kterou máš pokličku, rozehřej 2 lžíce oleje a maso na něm opeč dozlatova ze všech stran. Vyjmi a dej stranou.
Do pánve vsyp slaninu a žampiony a také opeč dozlatova. Dej stranou.
Do pánve přilij zbytek oleje a opeč cibuli asi 5 minut. Zalij octem, po chvíli vývarem a vař 2 minuty.
Vrať zpět kuře, žampiony a slaninu. Dus pod pokličkou asi 30 minut. Přisyp hrášek a petrželku a zahřívej ještě 2 minuty.
Podávej s dušenou rýží.
Recept je převzatý z mého původního blogu mangaire.cz