Vyberte stránku

Tahle buchta provázela moje dětství. Vždy jsem se moc těšila, když mamka řekla, že ji bude péct. Měla jsem při pečení jeden z nejdůležitějších úkolů. Vymazat a vysypat pekáč 🙂 Díky kefíru je buchta krásně nadýchaná a vláčná.

Na jeden plech potřebujete:
250 g polohrubé mouky
200 g cukru
1 a 1/2 lžičky sody
6 lžiček kakaa holanského typu
500 ml kefíru
100 ml oleje
čokoláda
kokos na posypání

Předehřej troubu na 180 °C.
V míse promíchej mouku, cukr, sodu a kakao. Přidej kefír, olej a opět promíchej. Těsto nalij na vymazaný a vysypaný plech a dejte péct. Peč 20-25 minut.
V mikrovlnné troubě rozpusť čokoládu. Dáš ji do porcelánové misky a troubu pustíš na 15 vteřin. Čokoládu zamícháš a opakuješ, dokud není rozpuštěná. Celkem je to asi minuta.
Rozetři opatrně nožem do tenké vrstvy a posyp kokosem. Podávej.