Cacciatore znamená v italštině lovec. Takže je to vlastně kuře po lovecku. Omáčka je silná rajčatová s žampiony a paprikou. Kdo nechce mít kuře s kostí, použije stehna bez kosti.
Na 6 porcí potřebuješ:
6 horních kuřecích stehen s kostí a kůží
řepkový olej
1 cibuli, nakrájenou nadrobno
250 g žampionů, na plátky
3 stroužky česneku, rozmačkané
2 lžíce mouky
250 ml bílého vína
1 plechovka nasekaných rajčat
2 lžíce rajčatového protlaku
2 bobkové listy
1 lžičku tymiánu
1 lžičku oregana
1 červená paprika, nakrájená na kostičky
sůl a pepř
Ve velkém hrnci opeč na oleji postupně kuřecí stehna z obou stran. Dej je stranou.
Do hrnce přidej cibuli, žampiony a česnek a opékej až se vypaří všechna voda, kterou houby pustí a začnou hnědnout.
Vmíchej mouku a pár vteřin opékej. Zalij vínem, sekanými rajčaty, rajčatovým protlakem, přidej bobkový list, tymián, oregano a červenou papriku. Promíchej, osol a opepři.
Z masa sundej kůži a dej stranou. Maso vrať do hrnce a zatlač ho tam, aby bylo ukryté v omáčce. Dus pod pokličkou 40-45 minut. V polovině doby maso otoč.
Až bude maso měkké tak vyndej z omáčky bobkový list a podávej se špagetami, polentou nebo třeba s rýží.