Flameri je vlastně taková vylepšená krupicová kaše. Je jeho základem, do kterého se přidá smetana a tvaroh, takže výsledná textura je krásně jemná.
Na 6 porcí potřebuješ:
300 ml plnotučného mléka
2,5 lžíce krupice
50 g vanilkového cukru
250 g polotučného tvarohu ve vaničce
200 ml smetany 33%
kvalitní marmeláda
plátky mandlí
V rendlíku zahřívej mléko skoro k varu. Přidej krupici a cukr a míchej, než směs zhoustne. Nech chvíli vychladnout.
Mezitím si vyšlehej smetanu do tuha. Přidej tvaroh a krupičnou směs a vše prošlehej. Dle chuti můžeš dosladit, ale marmeláda bude dodávat sladkost také.
Do 6 skleniček dej na dno 1-2 lžičky marmelády. Na ni rozděl krupičnou směs a dej vychladit. Před podáváním ozdob plátky mandlí.
Recept je převzatý z časopisu Apetit.