Vyberte stránku

Není občas nad to, upéct si dobré pečivo doma. Samozřejmě na to není kolikrát čas, ale pokud ano, tak tento recept je ideální právě pro začátek. Nevyžaduje totiž složitou přípravu ani žádné kynutí. Za 40 minut máte ideální křupavý chléb k husté polévce, nebo k dipům.

Na 3 placky potřebuješ:
1 a ¾ hrnku hladké mouky
1 lžíci čerstvého nasekaného rozmarýnu
1 lžičku prášku do pečiva
¾ lžičky soli
⅓ hrnku olivového oleje + na potření
½ hrnku vody
Vločkovou sůl

Předehřej troubu na 220°C a dej do ní nahřát nízký plech.
Ve střední misce smíchej mouku, rozmarýn, sůl a prášek do pečiva. Přidej olej a postupně vlévej vodu. Až se začne formovat těsto, které se nebude lepit ke stěnám, přesuň jej na pomoučený vál. Propracuj ho rukama několik minut, dokud nebude hezky vláčné.
Rozděl jej na 3 kousky a každý vyválej na průměr asi 20 cm. Dej jednotlivé placky na pečící papír, potři trochou oleje a posypej vločkovou solí. Peč je v troubě po jedné 8-10 minut tak, že tam vždy přesuneš placku i papírem. 
Když je chléb vychladlý, rozlámej jej na kousky a podávej s polévkou, dipem.

Tip: Jeden hrnek v receptu má 250 ml.