Vyberte stránku

Zřejmě každý zná brownies, úžasný čokoládový moučník. Světlou variantou brownies jsou blondies, do kterých se dává místo čokolády vanilka a hnědý cukr. Dále v něm můžete najít třeba ořechy, bílou čokoládu, ovoce, karamelizované máslo, arašídové máslo a spoustu dalších. Moučník je to výborný, jen dost sladký poměrně hutný. 
Velikost použitého plechu na pečení je 25×21 cm.

Na 1 plech potřebuješ:
150 g třtinového cukru
100 g másla + máslo na vymazání
100 g bílé čokolády
100 g karamelového salka + 2 lžíce na potření
2 vejce
1 banán nakrájený na kolečka
200 g hladké mouky (použila jsem směs bílé a celozrnné)
1 1/2 lžičky prášku do pečiva

Troubu předehřej na 180 °C. Máslem vymaž formu na pečení a vylož ji pečícím papírem.
Nad vodní lázní rozehřej cukr, máslo, bílou čokoládu a karamelové salko. Směs umíchej do hladké hmoty. Nech trochu zchladnout. Vmíchej vajíčka, prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec přidej banán. Těsto vlij do formy, rozetři do stran a pokapej salkem. Peč dokud nevytáhnete špejli čistou. V mém případě to trvalo 30 minut.
Nech vychladnout a podávej. Blondies můžeš doplnit o řecký jogurt nebo zakysanou smetanu.