Díky vyválenému listovému těstu je koláč hotový během chvíle. V první fázi se peče těsto jen s cibulí a česnekem, aby se všechno krásně předpeklo a později se to v tekuté směsi jen tak nevařilo. Také těsto nebude po přidání náplně tolik vlhké. Náplň je ze smetany a zakysané smetany, takže svou lehce nakyslou chutí náplň odlehčí.
Pokud neseženete strouhanou mozzarellu, nakrájejte prostě klasickou na kousky.
Na 1 koláč budeš potřebovat:
1 vyválené listové těsto
2 červené cibule, nakrájené na půlkolečka
2 stroužky česneku, na plátky
1 lžici oleje
1 zakysanou smetanu
1 hrnek smetany 12%
lístky rozmarýnu ze dvou větviček
150 g strouhané mozzarelly
Troubu si předehřej na 220°C.
Listové těsto rozroluj na plech. Udělej asi 1 cm okraje přeložením těsta dovnitř. Vidličkou přimáčkni okraje k těstu. V misce promíchej kousky cibule a česneku s olejem. Rozděl směs na těsto a peč 12 minut.
Mezitím si připrav náplň. Smíchej zakysanou smetanu a smetanu v misce. Přidej sůl a pepř. Vedle si nakrájej mozzarellu na kousky.
Upečené těsto vytáhni z trouby a pokud se někde nafouklo, tak bublinu propíchni vidličkou. Zalij smetanovou směsí a navrch poházej kousky mozzarelly a lístky rozmarýnu. Peč dalších 10-12 minut a můžeš podávat.
Převzato z mého původního blogu mangiare.cz