Recept, který vznikl vlastně omylem. Původně to měla být příloha k vepřovému teriyaki a vyšla z toho výborná rýžová kaše. Doplnila jsem ji grilovaným ananasem a dobrota byla na světě.
Rýže se vaří ve směsi kokosového mléka a vody. Množství vody neuvádím, protože každá rýže bude sát jinak, takže směs v průběhu vaření reďte podle potřeby.
Na 5 porcí potřebuješ:
250 g jasmínové rýže
1 plechovku kokosového mléka
2 lžíce cukru
250 g ananasu
javorový sirup (nemusí být)
V rendlíku dej vařit rýži, cukr a kokosové mléko. Směs bude dost hustá, tak ji nařeď tak, že plechovku vypláchneš vodou a tu tam přidáš. Kaši často míchej, aby se nepřipálila a pokud je směs moc hustá, přidej vodu. V mém případě uvaření trvalo asi 30 minut.
Kousky čerstvého ananasu opeč na pánvi nebo grilu.
Kaši rozděl do misek, ozdob ananasem a zakapej javorovým sirupem.