Vyberte stránku

Jednoduché těsto se spoustou kakaa, nemůže být špatná volba. Pokud ho ještě doplníte čokoládovou polevou, je to pecka.

Na 5 plechů potřebuješ:
300 g hladké mouky
65 g kakaa holandského typu
1/2 lžičky prášku do pečiva
225 g změklého másla
200 g cukru
2 vejce
1 lžičku extraktu
bíla čokoláda na polití

V míse promíchej mouku, kakao a prášek do pečiva. 
Do mísy od robota dej máslo a cukr. Vyšlehej pomocí plochého nástavce, až bude směs světlá a nabude. Zašlehej postupně vejce jedno po druhém. Přidej extrakt a polovinu moučné směsi, Po promíchání přidej zbytek směsi. Jak se těsto spojí, zabal ho do potravinové fólie a nech 30 minut odležet.
Troubu předehřej 175°C a plechy vylož pečicím papírem.
Těsto rozděl na 4 části. Každou rozválej na 3-5 mm a vykrajuj tvary dle vkusu. Přenes je na plech a peč 6-8 minut. Sušenky nech vychladnout trochu na plechu a potom přendej na mřížku.
Rozpusť bílou čokoládu a sušenky namoč z části, nebo je čokoládou postříkej. 
Skladuj v chladu a vzduchotěsné nádobě.