Jediné knedlíky, které dělám a umím. Jsou velmi jednoduché, jen s těstem se hůře pracuje, protože je poměrně lepivé.
Neuvařené knedlíky můžete skladovat den v ledničce případně je dát zamrazit. V případě potřeby je jen uvaříte ve vodě. Nerozmrazují se.
Na 20 knedlíků potřebuješ:
500 g tvarohu
250 – 280 g polohrubé mouky
2 žloutky
20 menších jahod
máslo, cukr a strouhaný tvaroh k podávání
V míse promíchej tvaroh, mouku a žloutky. Vznikne hodně lepivé těsto. Nepřidávej moc mouky, budeš jí potřebovat dost při obalování a těsto by bylo po uvaření příliš tuhé.
Těsto rozděl na 20 kousků a pomocí posypání moukou do nich zabal jahody.
Vař ve vroucí vodě dokud nevyplavou.
Podávej dle chuti. V mém případě se strouhaným tvarohem, moučkovým cukrem a rozpuštěným máslem.