Vyberte stránku

Crumble (čti krambl). Do nedávné doby jsem netušila, že takové slovo existuje a co to vlastně je. Jelikož je to hlavně velká dobrota, rozhodla jsem se ho přiblížit i Vám. Je to v podstatě jakékoli ovoce zapečené s drobenkou, která může být v různých obměnách, např. s ovesnými vločkami, čokoládou, oříšky.
Já si vybrala kombinaci jablek, skořice a vlašských ořechů. Je úžasně chutná, jednoduchá a k podzimu, který nám tento týden začal, se úžasně hodí. Většinu věcí na tento recept navíc má každý doma.

Pro 4 osoby potřebujete:
3 jablka
2 lžíce vody
1/4 lžičky skořice
1/4 hrnku vlašských ořechů
3/4 hrnku hladké mouky
3-4 lžíce másla
1/4 hrnku cukru

Předehřej troubu na 175 °C. Jablka oloupej, vykroj jádřinec a nakrájej na kostičky. Rozehřej pánev, vsyp kousky jablek, přidejte vodu, skořici a ořechy. Opékej 10 minut.
Mezitím si připrav drobenku z mouky, másla a cukru s pomocí vidličky. Jablečnou směs rozděl do 4 zapékacích misek a navrch nasyp drobenku.
Peč v troubě 20 minut. Při pečení může šťáva probublat až ven. Doporučuji tedy zapékací misky podložit třeba plechem na pečení. Můžeě servírovat teplé i studené, případně přidat navrch kopeček zmrzliny.

Převzato z našeho původního foodblogu mangiare.cz