Vyberte stránku

Medvědí česnek jsem už dlouho chtěla použít do nějaké receptu, ale vždy jsem jeho sezónu nějak zazdila. Letos ale ne a připravila jsem z něj pesto, které je naprosto výborné. Můžeš si ho připravit i bez gnocchi a použít dle libosti do sendvičů, těstovin nebo k masu.
Z medvědího česneku se sbírají listy, které vypadají trochu jako listy konvalinky. Pokud list promnete v ruce, ucítíte česnekovou vůni. Najdete ho většinou v listnatých lesích nebo u potůčků.

Na 5 porcí potřebuješ:
100 g listů medvědího česneku
5 1/2 lžíce parmazánu
5 1/2 lžíce kešu ořechů
3 1/2 lžíce olivového oleje
sůl a pepř
750 g gnocchi
200 g slaniny, na kostičky
200 ml smetany
parmazán na posypání

V mixéru nebo pomocí tyčového mixéru rozmixuj nejprve medvědí česnek, parmazán a kešu ořechy. Osol a opepři a za mixování na nízké otáčky přilívej olej.
Gnocchi uvař dle údajů na obalu.
Na velké pánvičce si opeč kostičky slaniny. Na ubrousku je nech okapat a slij stranou olej z pánve. Dej do ní uvařené gnocchi, pesto a smetanu a nech prohřát. Přimíchej slaninu, část si můžeš nechat na ozdobu a servíruj. Můžeš posypat ještě parmazánem.