Většinou připravuji steak bez marinády. Opeču ho jen tak osolený a opepřený. Tentokrát jsem chtěla ale změnu a tahle kombinace mě velmi zaujala. Zní divně, ale výsledek je perfektní. Neuvádím časy pečení, protože se budou velmi lišit dle tloušťky masa.
Na 2 porce potřebuješ:
500 g flank steak
1 stroužek česneku, rozdrcený
1/2 cibule, nadrobno
125 ml kávy
125 ml sojové omáčky
pepř
1/2 lžíce cukru
1/2 lžíce oleje
1 lžíci rýžového octa
1 lžíci Worchestrové omáčky
Maso dej do zavírací misky. Ze zbytku surovin připrav marinádu, přidej ji k masu a nech marinovat 6-8 hodin.
Před pečením maso vyndej alespoň o 20 minut dříve, aby došlo pokojové teploty.
Rozehřej si pánev. Až se z ní bude kouřit, tak na ní maso opeč. Pokud je steak vyšší, můžeš ho potom dát na pár minut do vyhřáté trouby.
Před podáváním nech steak 10 minut odpočinout.