Pokud chceš péct nebo vařit z dýňového pyré i mimo sezónu dýní, není nic jednoduššího, než si dýňové pyré vyrobit doma. Je to jednodušší než si myslíš.
Stačí jakoukoliv velikost dýně rozkrojit na polovinu a zbavit semínek. Troubu předehřej na 180°C.
Půlky dýně dej na plech vyložený pečícím papírem řezem dolů. Peč asi hodinu.
Dýni nech zchladnout, abys ji udržel v ruce. Oloupej ji a nakrájej na menší kousky. Rozmixuj na pyré.
Vezmi si cedník a mísu hlubokou tak, aby se cedník nedotýkal jejího dna. Pyré dej do cedníku, cedník do misky a to celé vlož a do ledničky. Přes noc nech okapat přebytečnou vodu. Druhý den pyré rozděl do skleniček. V ledničce vydrží asi týden, v mrazáku několik měsíců.
Převzato z našeho původního foodblogu mangiare.cz