Recept na zpracování dýně, tentokrát ve sladkém provedení. Den předem si připrav dýňové pyré a další den můžeš péct. Díky čokoládě a koření není v muffinech dýně vlastně vůbec cítit. Jen dodá těstu barvu a vláčnost.
Na 12 muffinů potřebuješ:
3/4 hrnku hladké mouky
3/4 hrnku celozrnné žitné mouky
1/2 hrnku třtinového cukru
1 lžičku prášku do pečiva
1/2 lžičky soli
1 1/2 lžičky chai koření (viz. rada dole)
1 hrnek dýňového pyré
1/3 hrnku rozpuštěného másla (75g)
1/4 hrnku mléka
2 vejce
50 g čokolády 75% kakaa
Předehřej troubu na 180°C. Formu na muffiny vylož papírovými košíčky.
V míse smíchej mouky, cukr, prášek do pečiva, sůl a koření. V menší misce promíchej pyré, máslo, mléko a vejce. Tekutou směs nalij do suché a promíchej. Vmíchej na kousky nakrájenou čokoládu. Těsto rozděl lžíci do jednotlivých košíčků.
Peč 25 minut.
Rada: Chai je směs koření. Stačí smíchat 3/4 lžicky skořice, 1/4 lžičky zázvoru, větší špetku hřebíčku a muškátového oříšku. Případně bude fungovat jakákoliv směs koření založená na skořici.